Loodgieter Emmen

Lekkende radiator

Lekkende radiator? Dat is vervelend. Kom je beneden, ligt er water op de vloer. Maar geen paniek, want het is goed op te lossen. Of nu de verwarming lekt of de radiator zelf, het is belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen en te zorgen voor een efficiƫnt verwarmingssysteem.

Hoe ontstaat een lekkende radiator

Als je een lekkende radiator hebt, kan dit een aantal oorzaken hebben. Het kan zijn dat de aansluiting van de radiator lekt of door corrosie van de radiator. In sommige gevallen kan het probleem worden opgelost door simpelweg de radiator te ontluchten, maar als het probleem blijft bestaan, moet je misschien een loodgieter inschakelen om het probleem op te lossen.

Als je merkt dat je radiator lekt, is het belangrijk om snel te handelen om verdere schade te voorkomen. Het eerste wat je moet doen is de verwarming uitschakelen en het water afsluiten. Zo voorkom je dat er nog meer water in je huis stroomt en maak je het voor de loodgieter gemakkelijker om het probleem op te lossen zodra ze arriveren.

Aansluiting radiator lekt

Het gebeurt vaak dat de aansluiting van de radiator lekt. Dit is vaak makkelijk te verhelpen.

  • Sluit de toevoer naar de radiator en open de radiatorknop. Laat het water in een emmer lopen.
  • Inspecteer de aansluiting om te zien of er sprake is van slijtage, corrosie of beschadiging. Is dit het geval, vervang hem. Je kan dit gewoon bij de bouwmarkt kopen.
  • Is de aansluiting niet beschadigd probeer de verbinding aan te draaien met een steeksleutel. Let op dat je niet te hard aandraait.
  • Als je de aansluiting niet zelf kunt repareren of vervangen, bel dan een loodgieter, die hebben het zo gefixt.

Kies een betrouwbare partij

Ga je een loodgieter inschakelen, dan is het belangrijk om een betrouwbare en ervaren professional te vinden. Een goede loodgieter zal niet alleen het probleem oplossen, maar ook advies geven over hoe je toekomstige problemen kunt voorkomen. Ze kunnen je ook helpen bij het onderhoud van je verwarmingssysteem en het vinden van oplossingen voor eventuele andere problemen die zich kunnen voordoen.

Heb je last van een lekkende radiator, handel dan direct. Als je het zelf kan herstellen, doe dit meteen. Lukt dat niet, bel dan een professional.

Verwarming vervangen

Als de radiator erg oud is, is het misschien een goed idee om die helemaal te vervangen.

  • Kijk naar het formaat van de radiator. Hoe groot moet de radiator zijn om de ruimte waarin hij staat goed te kunnen verwarmen?
  • Daarnaast is het type radiator ook belangrijk. Er zijn verschillende soorten radiatoren beschikbaar, zoals paneelradiatoren, handdoekradiatoren en designradiatoren of misschien wel vloerverwarming.
  • Ook de warmteafgifte van de radiator is belangrijk. Hoe hoger de warmteafgifte, hoe sneller de ruimte verwarmd wordt. Dit kan vooral handig zijn op koude winterdagen.